Analyse Sergeant en zijn troepen koesteren opnieuw hoop na Amstel Gold Race
Redactie
| 0 reacties
Sergeant en zijn troepen koesteren opnieuw hoop na Amstel Gold Race

Het is al vaker gezegd en geschreven: Lotto Soudal had een erg matig Vlaams voorjaar achter de rug. Maar in de Amstel Gold Race waren de manschappen van Marc Sergeant opnieuw helemaal voorin te vinden.

Het was de jonge Tiesj Benoot - nog altijd maar 23 jaar oud - die de koers openbrak op de Kruisberg. In de eerste schifting werd de koers al meteen in een beslissende plooi gelegd. Spijtig genoeg voor Lotto Soudal verdween de jonge Gentenaar vooraan uit de kopgroep na een kettingprobleem.

Benoot vertelde zelf al voor de Gold Race dat de conditie zeker goed is, maar dat hij te veel pech had en te slecht gepositioneerd zat in de kasseiklassiekers. HIj bewees in de Amstel dat hij recht van spreken had. Enkel opnieuw o zo spijtig dat er dan een mechanisch probleem is.

Tim Wellens mengde zich dan weer in de debatten nadat Benoot was weggevallen uit de kopgroep. Samen met Van Avermaet ging hij in de achtervolging op de groep van Gilbert, maar de samenwerking was te ver zoek om nog iets te betekenen. "Ik was ook net niet goed genoeg", was Wellens achteraf heel eerlijk.

Maar de Truienaar heeft zijn voorbereiding anders ingedeeld om te kunnen pieken in deze Ardennen, na een geslaagd seizoensbegin. De ploeg van Marc Sergeant heeft nu woensdag en zondag nog twee kansen om toe te slaan in het voorjaar. Op de steile Muur van Hoei lijkt het moeilijk te worden, maar wie weet wat Wellens kan in La Doyenne?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties