Geen eindzege voor Lotto Soudal: "Dag vier en vijf waren er om tijd te nemen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Geen eindzege voor Lotto Soudal: "Dag vier en vijf waren er om tijd te nemen"
Foto: © photonews

Nét niet. In de Vierdaagse van Duinkerke moest onze landgenoot Sander Armée genoegen nemen met een tweede plek in het eindklassement. "Het zat er zeker in", aldus de Vlaams-Brabander.

"Ik ben tevreden over afgelopen week", opent Armée. "Het is jammer dat ik twee seconden te kort kom voor de eindoverwinning, maar dat is nu eenmaal koers. Het zat er zeker in. Ik word uiteindelijk geklopt door twee bonificatieseconden. Mocht ik de rit van gisteren gewonnen hebben zou ik ook de leiderstrui gepakt hebben. Jammer genoeg was er nog een renner voor ons."

In de twee afsluitende ritten liet Armée zich telkens opmerken. "De eerste drie dagen was het de zaak om geen tijd verliezen, dag vier en vijf waren er om tijd te nemen. De vierde dag was ik de sterkste op de klim en dat voelde ik. Dat stimuleerde mij enkel nog meer voor dag vijf en daar reed ik een sterke en slimme wedstrijd en werd tweede."

Ronde van Noorwegen

De volgende koers op het programma van de Herentenaar is in Noorwegen. "Volgende week start ik in de Ronde van Noorwegen en ook die wedstrijd ligt me. Ik ken de ritten en er zijn veel bergjes zoals in dag vier en vijf van Duinkerke. Ik zal er staan", besluit Armée bij zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties