Ritwinnaar Démare komt met opvallende boodschap na zege: "Er vallen te veel slachtoffers"
Redactie
| 0 reacties

Arnaud Démare pleit na ritzege in Dauphiné voor veiliger verkeer

Ritwinnaar Démare komt met opvallende boodschap na zege: "Er vallen te veel slachtoffers"

In de tweede etappe van de Dauphiné stond er absoluut geen maat op Arnaud Démare, die de concurrentie op meerdere fietslengtes zette. Na zijn ritzege had hij het voor de camera over veiliger verkeer.

Er zijn de laatste tijd heel wat ongelukken gebeurd met fietsers en voertuigen. Ook Chris Froome was het slachtoffer. Daarom rijdt hij in deze Dauphiné met de boodschap 'La route se partage' rond, een actie omtrent veiliger verkeer in Frankrijk.

'De weg delen'

"Daarom wil ik van mijn overwinning gebruik maken om de aandacht op die boodschap te vestigen", zei Démare achteraf. "Iedereen deelt samen de weg, maar de weg is niet alleen van jou. Daar moet iedereen zich bewust van worden. Er vallen te veel slachtoffers op de fiets en dat zou niet mogen gebeuren."

Recent was er natuurlijk ook nog het dodelijke ongeluk met Michele Scarponi. "We zijn als fietser nu eenmaal kwetsbaar. Er was het ongeluk met Scarponi, maar ook mijn ploegmaat Davide Cimolai maakte het vorige week nog mee. Dit is een aandachtspunt voor alle weggebruikers", aldus de Franse sprinter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties