Sven Nys weet het: "Dat is cruciaal in aanloop naar een sterke winter"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Sven Nys weet het: "Dat is cruciaal in aanloop naar een sterke winter"

De crossers doen het zeker niet onaardig in de wegwedstrijden van de afgelopen weken. Woensdag liet Toon Aerts zich nog opmerken met een knaltijd in de proloog van de Ster ZLM Toer, maar ook onder meer Mathieu van der Poel en Wout Van Aert mochten al zegevieren op de weg.

Sven Nys hecht met zijn renners veel belang aan dat wegprogramma. "Een mooi uitgebalanceerd wegprogramma is cruciaal in aanloop naar een sterke winter", legt de Kannibaal van Baal uit. "Renners hebben wedstrijdritme nodig op het juiste niveau, met snelheid en uithouding als belangrijkste punten."

"De weerstand die je opbouwt is noodzakelijk om optimaal het veldritseizoen in te stappen"

Momenteel zijn de Telenet Fidea Lions aan de slag in de Ster ZLM Toer. "De weerstand die je opbouwt is noodzakelijk om optimaal het veldritseizoen in te stappen. De Ster ZLM Toer is een kwalitatief hoogstaande koers met tal van uitdagingen voor onze renners. Wij zijn dan ook zeer blij met de kansen die we krijgen."

"Wegwedstrijden gaven mij altijd al een indicatie van mijn vormpeil", aldus Nys op de website van de Nederlandse rittenkoers. "Indien er ergens iets niet op niveau was kon ik dat perfect voelen in deze wedstrijden. Het gaf me vertrouwen en vooral veel motivatie om te voelen dat ik ook in dit peloton mijn mannetje kon staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties