Quick-Step Floors-speerpunt Marcel Kittel stelt déze doelen voor de Tour de France

Redactie
| 3 reacties
Quick-Step Floors-speerpunt Marcel Kittel stelt déze doelen voor de Tour de France

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel is op de fiets één van de snelste mannen ter wereld en wil die reputatie graag alle eer aandoen in de komende Ronde van Frankrijk. De Duitse sprinter van Quick-Step Floors kan in de Tour zijn 10e ritzege veroveren.

Vorig jaar trok Kittel met 10 overwinningen richting de Tour, dit jaar zijn het er 'slechts' 9. "Maar nu zou ik frisser moeten zijn, want ik heb de Giro niet gereden", opent Kittel. "Ik voel mij ook beter, ging met de ploeg op hoogtestage. Vorig jaar was ik fysiek heel goed, maar in de sprint miste ik dat tikkeltje frisheid. Ik was sterk, maar niet superexplosief."

Dit jaar wil Quick-Step Floors ook een andere tactiek hanteren. "We gaan dit jaar ook proberen om iets later naar voor te komen, want vorig jaar zat ik iets te vroeg in de wind en heeft Cavendish goed geprofiteerd van mijn treintje."

Meer dan één ritzege?

Kittel mocht in 2016 slechts één keer juichen in de Tour. "In 2013 en 2014 won ik er telkens vier, dat klopt. Maar elk jaar zeg ik: Ik wil één overwinning in de Tour. En dat is ook mijn doel voor dit jaar", klinkt het in HNB.

Le Grand Départ vindt plaats in Düsseldorf. Jammer dat de Tour met een tijdrit begint? "Ja en neen. Ik kan wel een goede tijdrit neerzetten en hopelijk zit ik dicht genoeg, zodat ik na de tweede etappe in Luik de gele trui mag aantrekken. Weet je, ik maak mij niet druk. Ik ben op mijn best als ik relaxed ben. En ik garandeer je: ik ben nu héél relaxed", besluit Kittel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties