"Er wordt constant gevloekt, maar niet meer op Thomas De Gendt. Hij veegt toch zijn voeten aan die reclamaties"

Redactie
| 2 reacties
"Er wordt constant gevloekt, maar niet meer op Thomas De Gendt. Hij veegt toch zijn voeten aan die reclamaties"

In de Tour de France krijgen de renners vaak een razendsnel eerste wedstrijduur te verwerken omdat heel wat coureurs mee in de vroege ontsnapping willen zitten. Maar leuk is dat niet altijd. Vraag het maar aan Oliver Naesen en Jan Bakelants.

Het eerste uur wordt vaak aan een verschroeiend tempo gereden. "Je kan dat eerste uur vergelijken met een finale van een klassieker", opent Oliver Naesen. "Een dikke 52 km na één uur koers. Volstrekt normaal. Er wordt dan constant gevloekt in het peloton. Op Thomas De Gendt niet meer. Van die weet iedereen dat hij loeihard rijdt en aan die reclamaties toch zijn voeten veegt.”

"Het spel van dat barrage ­maken, vind ik wel dikke zever", vult ploegmaat Jan Bakelants aan in HLN. "Wie heeft het recht om te beslissen waar of wanneer er in het peloton wordt gestopt met aanvallen. Ik word daar kwaad van. Meestal is het de ploeg van de leider die zegt: Nu is het even genoeg geweest en houden we plaspauze."

"Het spel van dat barrage ­maken, vind ik wel dikke zever"

"Dat kan wel zijn, maar wij ­rijden onze eigen koers. Het zijn dan nog meestal coureurs die een heel jaar niks te zeggen hebben en geen platte prijs rijden. Maar omdat hun ploegmaat toevallig in het geel rijdt, voelen ze zich meer dan een ander", aldus Bakelants.

Ook Naesen vindt dat er meer écht gekoerst worden zonder barrage te maken. "Ik vind dat ook. Zelf als ik barrage moet maken, laat ik toch nog een kleine opening. Het is toch ­leuker wanneer er wordt gekoerst. Als de rit 220 km lang is, en na tien km is er al een groep weg... Dan duurt de dag lang", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties