Eén grote topfavoriet voor vernieuwde Superprestige in Ruddervoorde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eén grote topfavoriet voor vernieuwde Superprestige in Ruddervoorde
Foto: © photonews

Zondagnamiddag staat in Ruddervoorde de vierde manche van de Superprestige veldrijden op het programma. Op het vernieuwde en bochtige parcours in West-Vlaanderen staat er één renner met stip aangeduid voor de zege: Mathieu van der Poel.

Er zijn heel wat veranderingen gebeurd in de vernieuwde Superprestige van Ruddervoorde. Zo is er een nieuw, lang stuk voor de start en finish. Het is een gloednieuwe straat van 166 meter lang en 6 meter breed. Ook aan de bekende trap is één en ander veranderd.

Zo zal de nieuwe trap niet meer uit 12 treden bestaan - zoals het vroeger was - maar wel uit 24 treden. Gevolgd door een stevige hindernis waar vrijwel alle crossers van de fiets zullen moeten. Aan nieuwigheden geen gebrek dus in Ruddervoorde.

Eén man is ook de topfavoriet voor de vierde manche van de Superprestige. Mathieu van der Poel reed bij afwezigheid van Wout Van Aert en Lars van der Haar zaterdag eenvoudig naar de zege in de GP van Brabant in Rosmalen. En bij de man in vorm lijkt er geen sleet op te zitten. De vermoeidheid zal hem zondag geen parten spelen.

7 op 8?

Bovendien is van der Poel na zijn valpartij in Boom uit op revanche. De Nederlander speelde er zijn leidersplek kwijt aan Wout Van Aert, al telt de wereldkampioen slechts een puntje voorsprong op van der Poel. De crosser van Beobank-Corendon is ongetwijfeld happig om net als vorig jaar 7 van de 8 manches én het eindklassement van de Superprestige op zijn naam te schrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties