Opnieuw geen zege voor wereldkampioene Cant: "Verlies al mijn zelfvertrouwen op die zandstrook"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Opnieuw geen zege voor wereldkampioene Cant: "Verlies al mijn zelfvertrouwen op die zandstrook"
Foto: © photonews

Sanne Cant lijkt de goede vorm opnieuw te pakken te hebben, maar dat volstond in Ruddervoorde nog niet voor een overwinning. De wereldkampioene moest haar meerdere erkennen in de Nederlandse Maud Kaptheijns en Sophie de Boer.

In de beslissende zandstrook in de laatste ronde liep het fout voor Cant. Onze landgenote ging van de fiets, Kaptheijns deed dat niet. "Het was een belangrijk punt", vertelde Cant voor de camera's. "Ik verlies mijn zelfvertrouwen op die zandstrook. Ik stapte al af om te beginnen lopen. Als ik had blijven fietsen, had ik misschien een gaatje gekregen. Daar verloor ik eigenlijk mijn sprint al."

Bovendien duurde het even voor Cant opnieuw in haar klikpedaal zat. "Ik had vol gelopen tot aan de bocht. Ik heb mijn sprint al in de zandstrook gereden en ik wist dat als tweede opdraaien geen minpunt was. Ik voelde meteen dat er niks meer op zat", aldus een eerlijke wereldkampioene.

Vooruitgang

Toch waren er ook positieve punten. "Ik boek vooruitgang tegenover de voorbije weken. Daar ben ik blij mee, maar ik zou toch graag eens aanknopen met de overwinning. Het gaatje heb ik toch al gedicht met een weekje training. Het ziet er goed uit, maar ik zou graag nog eens winnen", besluit Cant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties