Mathieu van der Poel krijgt van Nederlandse wielerbond... 0 euro bij wereldtitel

Redactie
| 24 reacties
Mathieu van der Poel krijgt van Nederlandse wielerbond... 0 euro bij wereldtitel
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is de topfavoriet voor winst op het WK. Maar voor een grote premie van de Nederlandse wielerbond (KNWU), zal de crosser van Circus-Corendon het niet moeten doen. De winstpremie bedraagt namelijk... 0 euro.

De oorzaak? Geen geld meer bij de KNWU. "Vroeger gebeurde het wel dat de wereldkampioen een premie kreeg, maar nu zijn we al blij dat er genoeg geld is om aan dit WK te kunnen deelnemen", vertelt bondscoach Gerben de Knegt in Het Nieuwsblad. "Het ontbreekt aan sponsoren voor het veldrijden. Al het geld voor het veldrijden zit in Vlaanderen. Alle goede Nederlandse crossers rijden ook voor Vlaamse ploegen."

In België premie van 20.000 euro

Bij België zit het helemaal anders in elkaar. Daar krijgt de winnaar van het WK, bij de mannen én de vrouwen, een mooie premie van 20.000 euro.

Al zal van der Poel bij een nieuwe regenboogtrui toch nog een extraatje krijgen. De Nederlander krijgt dan van zijn ploeg Corendon-Circus een premie, terwijl ook de UCI een premie van 5.000 euro heeft voor de wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties