Sven Nys kreeg het tijdens verkenning WK-parcours aan de stok met ... Adrie van der Poel: "Maak dat je van dat parcours bent!"

Redactie
| 38 reacties
Sven Nys kreeg het tijdens verkenning WK-parcours aan de stok met ... Adrie van der Poel: "Maak dat je van dat parcours bent!"

Sven Nys ging afgelopen woensdag voor Sporza het parcours van het WK in Valkenburg verkennen. Maar de teammanager van Telenet Fidea kreeg het tijdens die verkenning aan de stok met ... Adrie van der Poel.

Van der Poel senior is de parcoursbouwer van het wereldkampioenschap in Valkenburg. En hij was niet op de hoogte van de komst van Nys. "Maak dat je van dat parcours bent!", kreeg Nys te horen van Adrie van der Poel.

'Verkenning aangevraagd, maar...'

"De verkenning was aangevraagd, maar die aanvraag was niet tot bij mij gekomen", legt Adrie uit in Extra Time Cross. "Als ik eindverantwoordelijke ben voor het parcours, dan ben ik graag op de hoogte. Plus, het vervelende is: de officiële trainingen begonnen pas donderdag. Er is helemaal geen verzekering voor renners of rensters die op het parcours rijden. Als ik een renner van zijn fiets sla en hij kan het WK niet rijden..."

Nys begreep van der Poel wel. "Ze zijn met mij komen praten toen ik boven op de brug stond", aldus Nys. "Ik mocht niet meer naar beneden fietsen. Iemand zei tegen mij: rijd even naar beneden en ga een armbandje halen. Ik antwoordde: 'Dat wilde ik net doen"', lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties