Topfavoriet Mathieu van der Poel: "Dat schuiven ze me elk jaar in mijn schoenen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Topfavoriet Mathieu van der Poel: "Dat schuiven ze me elk jaar in mijn schoenen"
Foto: © photonews

Meer dan ooit zijn de ogen op het WK op Mathieu van der Poel gericht. Na een seizoen met tot dusver 26 overwinningen kan de Nederlanders de kroon op het werk zetten met de wereldtitel. Van meer druk is er alvast geen sprake.

"Het parcours ligt erbij zoals ik het verwacht had met deze ondergrond", liet van der Poel optekenen bij Sporza. "Het is heel glad en zwaar. Het zou me verwonderen als er iemand hier niet valt. Of ik een technisch voordeel heb? Door de diepe sporen wordt het iets minder technisch. Maar de beste zal sowieso winnen op dit parcours."

"Het zou de kers op de taart zijn"

Vorig jaar was er nog de grote ontgoocheling na vier lekke banden op het WK in Bieles. "Dat was een gemiste kans en ik ben er nu op gebrand om te winnen. Ik reed tot nu toe een perfect seizoen, dus het zou de kers op de taart zijn. Hopelijk krijgen we een mooie wedstrijd."

Van druk is er volgens de Nederlander geen sprake meer. "Al van bij de junioren sta ik elk WK aan de start als favoriet. Dat schuiven ze me elk jaar in mijn schoenen. Nu besef ik wel dat ik favoriet ben, maar dat bezorgt me geen druk meer. Ik ben ermee opgegroeid en leerde ermee om te gaan", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties