Bakelants moet Dumoulin aan nieuwe eindzege helpen, maar houdt vooral pijnlijke herinnering over aan Giro

Redactie
| 0 reacties
Bakelants moet Dumoulin aan nieuwe eindzege helpen, maar houdt vooral pijnlijke herinnering over aan Giro
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants hoopt na een stroef seizoen in 2018 opnieuw enkele topprestaties af te leveren op de fiets. De Kempenaar zal bij Team Sunweb sowieso al de Giro rijden in steun van Tom Dumoulin.

Bakelants zal in de Giro een belangrijke knecht worden voor Tom Dumoulin die in Italië op zoek gaat naar een tweede eindzege. "Bij AG2R reed ik ook al een Tour in dienst van Romain Bardet. Toen mocht ik ook niet aan mezelf denken", vertelt Bakelants in een interview bij Cycling.be over zijn Giro-deelname. 

Het is als hulpje toch anders rijden. "Als knecht moet je vooral tactischer koersen. Ik zal op de afspraak moeten zijn op de punten waar Tom steun nodig heeft en in een goede positie moet worden gebracht. Als knecht ben je niet meer bezig met je eigen koersverloop, maar enkel met het creëren van optimale omstandigheden voor de kopman. Afhankelijk daarvan moet je vroeger of later aan de bak."

Pijnlijke herinnering

De nieuwe aanwinst van Sunweb reed al 2x de Giro. "Ik koers graag in Italië, het is een mooi fietsland. Maar aan de Giro heb ik vooral een pijnlijke herinnering overgehouden."

"Bij mijn eerste deelname als neoprof in 2010 had ik meteen een rit kunnen winnen, maar op twee kilometer van de finish schoof ik onderuit in een haarspeldbocht", aldus Bakelants, die de rit gewonnen zag worden door Evgeni Petrov. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties