Voormalig Belgisch rondetalent op weg naar uitgang bij Sunweb: "Heel twijfelachtig dat ik blijf"
Redactie
| 0 reacties

Louis Vervaeke lijkt op weg naar de uitgang bij Team Sunweb

Voormalig Belgisch rondetalent op weg naar uitgang bij Sunweb: "Heel twijfelachtig dat ik blijf"
Foto: © photonews

Louis Vervaeke is mogelijk aan zijn laatste maanden bij Team Sunweb bezig. De Belgische klimmer, ooit gezien als hét rondetalent van ons land, heeft nog geen nieuwe overeenkomst voor volgend seizoen.

Vervaeke kwam twee jaar geleden over van Lotto Soudal. Maar na twee seizoenen Sunweb lijkt hij op weg naar een nieuw avontuur. "Het is heel twijfelachtig dat ik bij Sunweb zal blijven", vertelt Vervaeke in Vive le Vélo. "Ik kan er moeilijk veel duiding over brengen. Ik ben nog met geen enkele ploeg rond. Bij Sunweb is er ook weinig duidelijkheid over mijn toekomst. Het ziet ernaar uit dat het daar ten einde loopt voor mij."

Tom Dumoulin vertrekt meer dan waarschijnlijk naar Jumbo-Visma, maar dat vertrek heeft geen invloed op zijn keuze. "Ik werkte heel graag met Tom. Ik kijk enorm naar hem op, maar ik weet zelfs niet of hij weggaat", lacht Vervaeke. "Ik zou het heel jammer vinden moest hij weggaan als ik blijf, maar voor mij is het zelf niet zeker dat ik blijf, dus..."

Zelf wil Vervaeke een team vinden waar hij zich thuisvoelt. "Voor mij is het heel belangrijk om een ploeg te vinden waar ik mij echt amuseer. Koers is meer dan naar je werk gaan. Als je plezier hebt en mag koersen door op je gevoel af te gaan, dan kan er meer dan als je een job opgelegd krijgt van de ploegleiding", besluit de Ronsenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross
11/11/2021 Niel
13/11/2021 Leuven

Nieuwste reacties