De Plus pakt de eindzege in de BinckBank Tour, Naesen is de sterkste in Geraardsbergen

Arjen T'Sjoen
| 35 reacties
De Plus pakt de eindzege in de BinckBank Tour, Naesen is de sterkste in Geraardsbergen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de BinckBank Tour ging de slotrit naar Oliver Naesen. De voormalig Belgisch kampioen was de sterkste in de spurt, Laurens De Plus is na een spannend slot eindwinnaar.

Op ruim honderd kilometer van de finish reed een gevaarlijke groep van vijftien man weg. In die groep onder meer Gijs Van Hoecke (CCC), Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step), Laurens De Vreese (Astana) en Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Door passages over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg brak het peloton in verschillende stukken. Het AG2R van Oliver Naesen en Lotto-Soudal van Tim Wellens namen de koers in de achtergrond in handen.

Tempoversnelling De Plus

Net voor de gouden kilometer speelde Laurens De Plus alles of niets. De renner van Jumbo-Visma kreeg Greg Van Avermaet en Oliver Naesen met zich mee. Het drietal reed weg en niemand zag hen nog terug, Tim Wellens kon zo de eindzege vergeten.

Hoewel Zdenek Stybar en Marc Hirschi nog pogingen deden om het verschil te verkleinen ging het drietal spurten voor de zege. Van Avermaet ging wel erg vroeg aan en Oliver Naesen kon hem nog remonteren, het is voor Naesen zijn eerste van het seizoen.

De Plus is op die manier eindwinnaar met een voorsprong van 35 seconden op Naesen, Wellens is nummer drie op 36 tellen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties