Dit zijn onze sterren voor het puntenklassement in de Vuelta

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Dit zijn onze sterren voor het puntenklassement in de Vuelta
Foto: © photonews

De Vuelta staat stilaan op punt van beginnen en dus wordt het tijd om stilaan vooruit te blikken naar de race. Wie maakt kans op de prijs voor het puntenklassement?

Het puntenklassement is in de Vuelta toch iets anders dan in pakweg de Tour de France, waar je veel meer punten krijgt in een vlakke rit dan in een bergrit. Bovendien is de kans realistisch dat verschillende sprinters afstappen in de laatste week en zo Madrid niet halen.

En dus is het iets moeilijker te voorspellen wie zal meedingen om de puntentrui in Madrid, al doen we graag een poging ter jullie gunste. Naast Sam Bennett kunnen we in ieder geval niet. Hij lijkt de snelste man te zijn en liet in de BinckBank Tour met drie ritzeges alvast zijn goede vorm zien.

Een sprinter of een klassementsman?

Toch moeten we in de Vuelta dus vooral rekening houden met mensen voor het eindklassement en/of mensen die in verschillende etappes punten kunnen sprokkelen, de winnaar krijgt in elke rit namelijk evenveel punten: 25.

En dus komen we snel uit bij Alejandro Valverde, die vorig jaar nog het puntenklassement naar zich wist toe te trekken met 'amper' 131 punten. Ook namen als Miguel Angel Lopez, Primoz Roglic of Richard Carapaz zijn zeker favorieten te noemen: wie voor het eindklassement gaat, kan ook heersen in het puntenklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties