WADA-test doet Belgen lachen: Gilbert heeft het over einde carrière, Naesen vindt het tijdsverspilling

WADA-test doet Belgen lachen: Gilbert heeft het over einde carrière, Naesen vindt het tijdsverspilling
Foto: © photonews

De coronacrisis bemoeilijkt de strijd tegen doping, maar renners kunnen nog altijd volop hun goede wil laten zien. Onder meer door online een test van het WADA in te vullen. Dat moeten alle renners overigens doen voor 30 april. Gilbert en Naesen konden er na afloop wel mee lachen.

Vooraleer ze de test invullen, krijgen ze in een online cursus twee uur lang informatie over antidopingregels en whereabouts. "Na zeventien jaar had dit het einde van mijn professionele carrière kunnen zijn", grapt Gilbert. "Ik moest een video bekijken en vragen beantwoorden. Als je geen 80% haalde, moest je deze twee uur durende test nog eens opnieuw doen".

Gilbert publiceerde op Twitter wel trots zijn certificaat. Hij moest overigens helemaal niet bang te zijn om dat mis te lopen, onderstreept Oliver Naesen. "Gelukkig kunnen we bij een fout antwoord gewoon op 'repeat question' klikken en het juiste antwoord aanklikken", had de renner van AG2R opgemerkt.

Zo is het natuurlijk wel erg simpel en kan eigenlijk het kleinste kind slagen in de opdracht. Dat is ook het oordeel van Oliver Naesen; "Wat een waste of time", 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties