Gemiste kansen in Roubaix: "Als je met Boonen naar de velodroom reed, was je op voorhand verloren"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties

Hincapie wijst Boonen aan als voornaamste reden waarom hij nooit Parijs-Roubaix won

Gemiste kansen in Roubaix: "Als je met Boonen naar de velodroom reed, was je op voorhand verloren"

Met 4 zeges is Tom Boonen dé man uit de moderne wielergeschiedenis die het meest kon heersen in Parijs-Roubaix. Er waren in die periode nochtans ook andere goede renners die ervan droomden om toch maar één keertje in Roubaix te kunnen winnen. George Hincapie bijvoorbeeld.

De Amerikaan eindigde in Parijs-Roubaix geregeld in de top tien en werd twee keer vierde. Maar winnen had er toch niet in gezeten volgens hem, want er was altijd Tom Boonen. "Iemand als Tom Boonen was gewoon te sterk", vertelt Hincapie aan NBC Sports. "Hij had het beste team, hij was de beste sprinter."

Vooral die sprintsnelheid was naar het einde van de koers toe een grote troef. Net als zijn enorme uitstraling. "Als je met hem naar de velodroom reed, was je al op voorhand verloren. Het was onmogelijk om hem te verslaan", aldus Hincapie.

Een ander doel voor de ex-renner was altijd de Tour. Hij hielp Armstrong, Contador en Evans om de Tour te winnen. Hij denkt dat Jumbo-Visma en Ineos het in de editie van 2020 niet makkelijk krijgen. "Het scheelt veel of je met 1 of 3 kopmannen vertrekt. Wie gaat er omkijken als er iets gebeurt in de eerste week? Dat gaat problemen opleveren. Desondanks zijn Roglic en Bernal voor mij de favorieten, samen met Quintana."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
21/10/2020 Driedaagse van Brugge-De Panne
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties