Ook L-B-L op programma Van Avermaet: "Even gretig om te winnen in oktober" en "Raar, maar voor iedereen hetzelfde"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

CCC maakt programma van Greg Van Avermaet bekend

Ook L-B-L op programma Van Avermaet: "Even gretig om te winnen in oktober" en "Raar, maar voor iedereen hetzelfde"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet weet nu precies waar hij aan toe is dit najaar. Zijn doelen stonden natuurlijk al wel vast, maar nu heeft hij een volledig zicht op zijn programma. Alles draait grotendeels rond de Tour en natuurlijk de klassiekers.

Op zich verandert de herschikking van de kalender weinig aan waar Van Avermaet wil scoren. "Al mijn doelen blijven hetzelfde. Ik zal focussen op de klassiekers en de Ronde van Frankrijk. Ik zal mijn seizoen herbeginnen met de Strade Bianche, een koers die ik nog altijd eens hoop te winnen, vooraleer ik verder ga met het Italiaanse blok Gran Trittico Lombardo - Milaan-Turijn - Milaan-Sanremo."

VIA RONDE VAN WALLONIË RICHTING TOUR

Daarna komen de voorbereidingskoersen op de Tour eraan. "Het zal leuk zijn om terug in eigen land te koersen in de Ronde van Wallonië, om dan naar de Bretagne Classic en de Ronde van Frankrijk te gaan. Het zal raar zijn om daar aan de start te komen met niet al te veel koersen in de benen, maar het is voor iedereen hetzelfde."

Wat opvalt is dat Van Avermaet naast de andere klassiekers ook Luik-Bastenaken-Luik gaat rijden, wat toch niet elk jaar het geval is. "Na de Ronde van Frankrijk staan Luik-Bastenaken-Luik, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op mijn programma." Dat deze grote wedstrijden nu later op het jaar op het menu staan, makt hem niet uit. "Ik zal zeker even gretig zijn om te winnen in oktober."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties