🎥 Opluchting in Amerikaans kamp na angstwekkende tuimeling van Dygert over de vangrails: "Ze is bij bewustzijn"

🎥 Opluchting in Amerikaans kamp na angstwekkende tuimeling van Dygert over de vangrails: "Ze is bij bewustzijn"
Foto: © photonews

Wie naar het WK tijdrijden bij de vrouwen keek, hield de adem in toen Chloé Dygert speculair over de dranghekken tuimelde in een bocht. De Amerikaanse verloor aan hoge snelheid de controle over haar fiets en kon een valpartij niet meer vermijden.

Het was wel meteen duidelijk dat het tot een opgave zou komen. Het was vervolgens bang afwachten hoe het met haar gesteld zou zijn. Uit beelden na de val bleek dat ze bebloed was aan beide benen, een nekkraag om kreeg en op een draagberrie werd gelegd.

Zo ging het dan naar de ambulance en later naar het ziekenhuis. Volgens de Amerikaanse media is ze wel altijd bij bewustzijn geweest en kan ze ook gewoon praten met mensen. Wel is haar knie zwaar gehavend. Bij USA Cycling wachten ze voorlopig nog op meer nieuws vooraleer ze met een update komen.

Dygert nam de bewuste bocht in de beugel. Volgens de laatste berichten zou ze een klapband gehad hebben vooraan, wat dan de valpartij zou veroorzaakt hebben. Dygert had vorig jaar al met overmacht het WK tijdrijden gewonnen en leek tot aan die val op weg naar een tweede opeenvolgende wereldtitel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties