Giro 2020: ruime voorsprong voor vroege vluchters en een in het puntenklassement op Sagan naderende Démare

Giro 2020: ruime voorsprong voor vroege vluchters en een in het puntenklassement op Sagan naderende Démare
Foto: © photonews

Het eerste deel van rit 6 in de Giro stond in het teken van de strijd om de puntentrui, met Sagan, Démare en eventuele andere gegadigden in een potentiële hoofdrol. En de vroege vlucht natuurlijk. Die telt slechts vier renners. Die kregen aanvankelijk dan wel een grote voorsprong.

Na de start in Castrovillari stonden er al twee -weliswaar niet gecatoriseerde- klimmen op het programma. Het parcours leende er dus zich meteen toe om een kloof te slaan. Na zes kilometer was de vlucht al vertrokken. Drie Italianen waren erbij, met Mattias Bais, Marco Frapporti en Filippo Zanna. De vreemde eend in de bijt, qua nationaliteit dan toch, was de Australiër James Whelan.

MAXIMALE VOORSPRONG VAN 9 MINUTEN

Een kopgroep van vier dus, met niet al te grote namen, en dus gemakkelijk te controleren. Daar konden ze zich in het peloton wel in vinden. Het kwartet kreeg een maximale voorsprong van om en bij de negen minuten. In de finale moest dan blijken of één van hen voor de verrassing kon zorgen, een puncher uitpakte vanuit de achtergrond of het toch tot een sprint kwam. Het werd dat laatste.

Overigens kwam er na 62 kilometer ook een tussensprint. De vluchters kwamen daar natuurlijk als eersten door. In het peloton toonde Démare zich het snelst. Sagan werd in de spurt gebracht door ploegmaat Bodnar en die kwam per ongeluk ook nog voor hem aan de tussensprint voorbij. Démare liep op dat moment dus al in op Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties