John Lelangue reageert na uitlatingen van woedende Giro-baas: "Geen beslissing van Lotto om te staken of rit in te korten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

John Lelangue benadrukt dat inkorten van Girorit geen beslissing was van Lotto

John Lelangue reageert na uitlatingen van woedende Giro-baas: "Geen beslissing van Lotto om te staken of rit in te korten"
Foto: © photonews

De inkorting van de Girorit van vrijdag heeft kwaad bloed gezet bij de Giro-baas en vooral Lotto Soudal heeft de boter gevreten. Daarom zette General Manager John Lelangue op Twitter toch één en ander recht, nadat Mauro Vegni zijn renners op de korrel nam.

Er was een vlakke rit van 260 kilometer voorzien, maar wegens de eerder kille temperaturen werden tientallen kilometers op vraag van bepaalde renners geschrapt. Mauro Vegni is 'not amused' en volgens hem zal hier nog een prijs voor betaald worden. Volgens hem waren niet alle renners het met de inkorting akkoord en was het vooral Lotto Soudal die dit forceerde.

Op het moment van starten waren de renners van Lotto er immers niet, haalde Vegni aan. Adam Hansen zou hierin een bepalende rol gespeeld hebben. "Om de situatie in de Ronde van Italië te verduidelijken: onze renner Adam Hansen voerde enkel zijn functie als verantwoordelijke van rennersvakbond CPA uit", laat John Lelangue weten op Twitter.

Het is dus niet zo dat de ploeg eigenhandig verantwoordelijk is voor het inkorten van de etappe. "Er is geen enkele beslissing genomen door Lotto Soudal om te staken of de rit in te korten. Als een ploeg staan we aan de kant van RCS Sport om te blijven koersen tot Milaan", hoopt Lelangue bij de organisator op een goed blaadje te blijven staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties