Sepp Kuss droomt in één grote ronde toch wel van het kopmanschap
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Sepp Kuss hoopt in 2021 kopman te zijn in Catalonië, het Baskenland of de Vuelta

Sepp Kuss droomt in één grote ronde toch wel van het kopmanschap
Foto: © photonews

Binnen het sterke collectief van Jumbo-Visma was Sepp Kuss van onschatbare waarde in de grote ronden. Zowel in de Tour als in de Vuelta was hij vaak de man die diep in de bergritten nog in de buurt van Primož Roglič was en soms ook veel meer dan dat deed.

Bij Ciclismo Internacional heeft Kuss het onder meer over zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. "Het was een hele ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik had nooit verwacht dat ik het niveau had om in de bergetappes echt mee te doen."

Dat deed Kuss wel en in een paar ritten ging hij zelf nog in de aanval in de finales. Al dacht de Amerikaan zelden aan ritwinst. "Dat was vooral een kwestie van tactiek, om tegenstanders uit hun tent te lokken", legt de klimmer uit de staat Colorado uit.

Ik hoop echt kansen te krijgen 

Met wat hij allemaal heeft laten zien bergop moet hij toch dat statuut van meesterknecht ook van zich af willen schudden. "Of ik in 2021 ergens kopman ben? Ik hoop het. Dat zou ik graag doen in koersen als de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland of de Vuelta. Dat betekent niet dat ik me niet honderd procent ga geven in bijvoorbeeld de Tour, maar ik hoop echt kansen te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties