Volgens ploegdokter Yvan Vanmol zal Jakobsen niet per se met angst kampen bij terugkeer in het peloton: "Hij weet weinig van de val"
Nils Wens
| 0 reacties

Ploegdokter Yvan Vanmol laat zich uit over Fabio Jakobsen

Volgens ploegdokter Yvan Vanmol zal Jakobsen niet per se met angst kampen bij terugkeer in het peloton: "Hij weet weinig van de val"
Foto: © photonews

Fabio Jakobsen deelde enkele dagen geleden een foto waarbij te zien is dat hij opnieuw aan het fietsen is. Goed nieuws dus en Yvan Vanmol, ploegdokter van Deceuninck-Quick-Step, gaf meer uitleg over de psychologische situatie van Jakobsen.

Zo vertelde Vanmol in een interview bij Sporza dat hij niet per se denkt dat Jakobsen met angst zal kampen als hij terug in het peloton zit. "Hij weet weinig van de val, dus hij heeft het trauma niet geregistreerd. Sprinters zijn ook van nature minder bang dan een gewone renner", aldus de ploegdokter. 

Vanmol legt uit dat de fysieke achterstand op psychologisch vlak misschien het moeilijkste is. "Zijn trainingen zullen op basis zijn van wat hij kan en niet op basis van wat hij wil. Op stage zal hij opnieuw in groep fietsen en we zullen hem begeleiden", vertelde Vanmol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/01/2021 - 31/01/2021 WK Veldrijden
03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties