Wie heeft de beste sprinttrein ter wereld? Trek volgens de ene, FDJ volgens de andere

Wie heeft de beste sprinttrein ter wereld? Trek volgens de ene, FDJ volgens de andere
Foto: © photonews

Op het einde van het seizoen worden de prestaties van de renners geëvalueerd en sommige zelfs bekroond. Zo werd Wout Van Aert vrijdagavond voor de tweede keer op rij verkozen tot Flandrien van het Jaar. Maar online vragen ze zich af wie de beste sprinttrein had dit seizoen.

David Hunter, een gerenommeerd wielerjournalist die als Twitter door het leven gaat als 'Cycling Mole' reikt ieder jaar prijzen uit in bepaalde categorieën. In de categorie beste sprinttrein geeft hij de prijs aan Trek-Segafredo en meer bepaald aan het trio Theuns-Stuyven-Kirsch. Het 'Chiro-kamp' van Trek kon dan toch wel op wat bewondering rekenen op internationaal vlak.

Maar sommigen vinden dan weer dat FDJ die prijs zou mogen winnen. Démare is de zegekoning van 2020 en met Guarnieri als lead-out was het soms indrukwekkend. Guarnieri zelf komt bij het Italiaanse Tuttobiciweb terug op het voorbije seizoen als lead-out van Démare.

"Het is geen perfecte trein want perfectie bestaat niet, maar we doen wel ons best. We praten heel weinig in de sprintvoorbereiding en weten exact wat we moeten doen", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties