Lelangue heeft gesproken met Lotto-aanwinst die herstelt van dubbele breuk: "Zeker dat hij sterker terug zal komen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kamil Malecki heeft ondanks bekken-en sleutelbeenbreuk het vertrouwen van Lelangue

Lelangue heeft gesproken met Lotto-aanwinst die herstelt van dubbele breuk: "Zeker dat hij sterker terug zal komen"
Foto: © photonews

Wanneer je een renner in huis haalt, hoop je die fit aan de start van het jaar te krijgen. Lelangue, de CEO van Lotto Soudal, weet dat dit niet haalbaar is met Kamil Malecki. Lelangue wenst de renner wel het beste en laat hem alvast weten dat hij zijn vertrouwen heeft.

Malecki is een 24-jarige Pool die doorgroeide van de opleidingsploeg van CCC naar de WorldTour-ploeg. Door het opstappen van de hoofdsponsor moest Malecki op zoek naar een nieuwe ploeg. Bij Lotto Soudal geloven ze in zijn potentieel en gaven ze hem een contract voor twee jaar.

In oktober reed Malecki nog de Giro uit en werd hij vierde in een rit. Een valpartij op training maakte er toch nog een eindejaar in mineur van voor hem. Malecki heeft een bekkenbreuk opgelopen en brak ook zijn sleutelbeen. Hij herstelt momenteel in het ziekenhuis.

"Ik heb net gesproken met onze jonge renner Kamil Malecki, die sinds enkele weken vast zit in een Pools ziekenhuis na een val op training", tweette Lelangue zondagavond. "Ik ben zeker dat hij sterker terug zal komen. Hij heeft ons vertrouwen, maar ook de steun van zijn fans en van de organisatoren van de Ronde van Polen tijdens hun zondagrit." Zij droegen allemaal een shirt met de naam Kamil op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties