Interview "Ik vind het iets gevaarlijker dan vroeger": Edward Theuns over massasprints in de koers
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Edward Theuns vindt massasprints iets gevaarlijker dan vroeger

"Ik vind het iets gevaarlijker dan vroeger": Edward Theuns over massasprints in de koers
Foto: © photonews

Bij Trek-Segafredo is het geregeld kiezen wie de sprint doet: Pedersen, Theuns of Stuyven? Edward Theuns heeft het over massasprints in de koers en de gevaren die daarbij komen kijken.

"Massasprints zijn minder mijn ding in vergelijking met enkele jaren geleden", vertelt Theuns. "Ik ga niet zeggen dat het duw-en trekwerk is, maar er komen toch risico's bij kijken." Is dat niet eigen aan het vak? "Risico's neem je altijd, maar er kan er zomaar eentje beginnen zwabberen. Ik vind het iets gevaarlijker dan vroeger."

Ik vind dat er minder respect is als vroeger 

Theuns tracht uit te leggen waar 'm dat dan juist in zit. "Ik vind dat er minder respect is voor mekaar dan vroeger. Ofwel interpreteer ik dat zo omdat ik al wat jaren meedraai en ouder word. Het is een keuze. Als je remt, verlies je, dat weet iedereen en sommigen gaan erg ver om te proberen te winnen."

Naast het gevaar op een crash spelen ook sportieve afwegingen een bepaalde rol. "Ik ben ook geen topsprinter in vergelijking met Bennett en Ewan. Ik wil nog altijd wel mijn kansen krijgen. Als topsporter wil  je ook zelf graag winnen. Maar als je een goede leadout doet, zoals we er eentje deden in de Ronde van Polen die aan 100% was, en je wint als ploeg, is dat ook leuk." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandiƫ
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties