Herygers stelt voorwaarde voor verrassende Belg op podium WK : "Wout zou dat graag hebben"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Paul Herygers denkt dat Laurens Sweeck podium kan rijden op WK

Herygers stelt voorwaarde voor verrassende Belg op podium WK : "Wout zou dat graag hebben"

Het WK veldrijden komt steeds dichterbij, maar wie neemt de bondscoach mee? Paul Herygers probeert de puzzel op te lossen en al eens vooruit te blikken naar wat de mogelijkheden zijn. Een Laurens Sweeck op het podium is niet uitgesloten, denkt Herygers.

Dat zou al een straffe verwezenlijking zijn na de toch moeizame weken die Sweeck achter de rug heeft. "Als hij zijn dag heeft, staat hij misschien wel op het podium", voorspelt Herygers bij Sporza. "Op voorwaarde dat hij er niet weer als een halve gare aan begint zoals op het BK. Wout zou dat niet slecht vinden, maar van een ploeg is eigenlijk geen sprake op een WK. Ik heb het nauwelijks meegemaakt in mijn carrière."

Wat mogen we van Iserbyt verwachten? "Voor mij heeft hij te snel zijn comeback gemaakt na zijn val in Zolder. De komende weken zal Iserbyt zich nog moeten forceren. Daarom zie ik Iserbyt pas na het WK weer boven water komen. Dan zitten Wout van Aert en Mathieu van der Poel ook weer met hun focus op de weg."

Daan Soete kan je bijna niet thuislaten 

Paul Herygers

Er zijn zowat drie certitudes voor de WK-selectie van de Belgen en dan nog een vijf à zestal crossers die in aanmerking komen voor de drie resterende plaatsen. Wie zou Herygers van die laatste groep zeker meenemen? "Daan Soete is een echt zandkonijn, die kan je bijna niet thuislaten. Wat ook in het voordeel van Soete speelt is dat hij de jeugdkameraad is van Wout van Aert. En hij rijdt mooie uitslagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties