Naast Keisse halen nog renners 'en masse' uit: "Ga naar huis UCI, jullie zijn dronken!"

Naast Keisse halen nog renners 'en masse' uit: "Ga naar huis UCI, jullie zijn dronken!"
Foto: © photonews

Vanuit het peloton komt er overweldigende kritiek op de nieuwe UCI-regels die worden ingevoerd om de veiligheid in het wielrennen te verbeteren. Zo mogen renners niet meer op de buis van hun fiets zitten en ook de tijdrithouding, met de polsen losjes op het stuur, wordt in een rit in lijn verboden.

Iljo Keisse liet al weten dat renners zelf wel beslissen hoe ze moeten dalen. Ook bij veel van zijn collega's reageren met verbazing op het feit dat de UCI net deze dingen wil aanpakken. "Hoeveel renners stierven, of vielen zwaar, door te vallen nadat ze met de pols losjes op het stuur reden? En hoeveel door onveilige wegen, motoren of niet-goedgekeurde dranghekken? Kun je ze nog tellen?" Een duidelijke tweet van Louis Vervaeke.

"De UCI zou zich moeten bezighouden met dingen die dringender zijn om aan te pakken", stelt ook André Greipel. Ruben Apers van Sport Vlaanderen-Baloise heeft hoofdletters nodig om zijn woede over de genomen beslissingen te uiten. "Ga naar huis UCI, jullie zijn dronken", schrijft hij op Twitter.

Twee renners richten zich rechtstreeks tot de UCI. "UCI, waarom niet samenwerken met renners in plaats van ze tegen te werken?" Het is iets wat Jules Hesters zich afvraagt. "Het lijkt voor ons wielrenners dat jullie een beetje zonder inspiratie zitten om te beslissen welke weg we met de sport inzake veiligheid in slaan", zo verwoordt Jan Bakelants het.

De Luxemburger Bob Jungels, die aan het einde van vorig seizoen Deceuninck-Quick.Step verliet, voor AG2R wordt er zowaar cynisch van. "Dit is exact wat we nodig hebben in onze sport", schrijft hij, gevolgd door enkele emoji's die wijzen op ongeloof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties