Nog meer wildcards uitgedeeld in Italië: Contador en Basso sturen hun troepen ook naar Strade en Tirreno

Nog meer wildcards uitgedeeld in Italië: Contador en Basso sturen hun troepen ook naar Strade en Tirreno
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is een wildcarddag in Italië. Alberto Contador en Ivan Basso kregen al te horen dat hun ploeg Eolo-Kometa naar de Giro mag. Dat is niet de enige grote Italiaanse koers die het team uitnodigt. Ook in de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico staat Eolo op de startlijst.

De Giro deelde zijn wildcards uit, maar hetzelfde gebeurde ook voor Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. In de Strade en de Tirreno is Eolo-Kometa, de ploeg waar Alberto Contador en Ivan Basso de leiding over hebben, ook welkom via een wildcard.

De andere wildcards in de Strade Bianche zijn voor Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani CSF Faizanè en Vini Zabù. Naast Alpecin-Fenix krijgt ook Arkéa-Samsic een automatische uitnodiging. Verschil met de Tirreno: daar is enkel Alpecin-Fenix er automatisch bij en gaat één van de wildcards naar Arkéa-Samsic.

Dan zijn er voor de Tirreno-Adriatico nog drie wildcards over en die zijn voor Androni, Total Direct Energie en Gazprom. Milaan-Sanremo verwelkomt Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic via uitnodiging op basis van de prestaties van vorig jaar en geeft wildcards aan Androni, Total Direct Energie, Bardiani en het Amerikaanse Novo Nordisk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties