Quintana ziet Giro-deelname door de neus geboord: geen wildcard voor hem in tegenstelling tot team van Contador

Giro-organisatie geeft wildcard aan Italiaanse teams en niet aan ploeg van Quintana

Quintana ziet Giro-deelname door de neus geboord: geen wildcard voor hem in tegenstelling tot team van Contador
Foto: © photonews

Nairo Quintana had aangegeven dat hij dit jaar graag de Giro zou rijden. Daar zal de organisatie wel oren naar hebben, denk je dan. Ten slotte won de Colombiaan de Giro in 2014. RCS Sport gaf er de voorkeur aan om de Italiaanse teams te belonen met een wildcard.

Organisator RCS had nog drie wildcards om uit te delen en dat heeft het nu ook gedaan. Deze gaan naar Bardiani, Eolo-Kometa en Vini Zabù. Drie Italiaanse ploegen dus. Eolo-Kometa is de ploeg met Alberto Contador en Ivan Basso als drijvende krachten.

De belangstelling was groot voor de drie wildcards. Zo is er geen plaats voor Androni Giocatolli-Sidermec, een andere Italiaanse formatie die er vaak wel bij is in de Giro. Daarnaast moest het dus ook nog de ploeg van Nairo Quintana teleurstellen.

Sinds Qjuintana eind 2019 wegging bij Movistar, rijdt hij bij Arkéa-Samsic. Die Franse ploeg maakt geen deel uit van de WorldTour en zo kan het team dus ook al eens uit de boot vallen. Naast de drie wildcardploegen rijden ook Alpecin-Fenix en alle WorldTour-ploegen de Ronde van Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties