Egan Bernal verrast zichzelf met knappe prestatie: "Op podium staan naast Mathieu en wereldkampioen is grote eer"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Egan Bernal verbaasde zichzelf met derde plaats in Strade Bianche

Egan Bernal verrast zichzelf met knappe prestatie: "Op podium staan naast Mathieu en wereldkampioen is grote eer"
Foto: © photonews

Een voormalig Tourwinnaar die streed tegen de beste klassieke renners in de Strade: wat Egan Bernal liet zien, verdient absoluut een pluim. Als enige kon hij in het slot nog naar Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Met zijn podiumplaats was Bernal al erg tevreden.

Op dat zware parcours is Bernal wel iemand die dat klimwerk aan kan. Hier en daar stond zijn naam wel genoteerd, maar om podium te rijden? Echt wel straf gedaan van de Colombiaan. "Ik ben een beetje verrast. Ik ben geen specialist. Om op het podium te staan naast Mathieu en de wereldkampioen, is een grote eer voor mij. Het motiveert voor de volgende doelen."

Ook Pidcock reed een fraaie koers en zo had Ineos als enige ploeg twee renners vooraan. "We probeerden om te blijven volgen, want het was te zwaar om er alleen vandoor te gaan. De anderen vooraan, zoals Mathieu en Wout van Aert, waren hiervoor te sterk. We richtten ons op de laatste stukken, in de finale draaide het om de benen. We waren met twee mee, dus dat was wel goed."

Ik probeer terug mijn vertrouwen op te krikken 

Wellicht zal Bernal zich niet zo snel omgooien van ronderenner naar klassieke renner. Wel zal deze prestatie hem een boost geven voor wat nog moet komen. "Het is zeker motiverend. Ik probeer terug mijn vertrouwen op te krikken en te genieten van de koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandi√ę
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties