🎥 Edward Theuns wist dat het tactisch een moeilijke zaak ging zijn: "Ik vind dat ik meer verdien"

🎥 Edward Theuns wist dat het tactisch een moeilijke zaak ging zijn: "Ik vind dat ik meer verdien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Edward Theuns was uitstekend bij de pinken toen in Tourrit 12 de goede vlucht vertrok. Tactisch het onder controle houden en het aan de meet afmaken: daarin lag de moeilijkheid. Toen de kopgroep in twee scheurde, zat Theuns in de tweede groep.

In een filmpje van Trek-Segafredo blikt Theuns terug op de etappe. "Ik rekende op zo'n dag, met een goede ontsnapping. Ik zag wel dat er sterke mannen mee waren. Ik wist dat het tactisch moeilijk ging zijn. met de rouleurs die gingen proberen om de rappe mannen te lossen."

Theuns mocht zich uiteraard ook tot die snelle mannen rekenen. Aan de finish moest hij vrede nemen met een zevende stek. "Het was een beetje gokken: welk gat moet ik dichtrijden, welk niet? Ik maakte een verkeerde beslissing. Het is zonde, want de benen waren goed. Ik vind dat ik meer verdien."

De zilveren medaillewinnaar op het BK verliest alleszins zijn strijdvaardigheid niet. Als er nog kansen komen in deze Tour, gaat hij die zeker willen grijpen. "Ik hoop nog eens mee te zijn en dan echt voor de overwinning te strijden en niet in de achtervolgende groep te zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties