OFFICIEEL: DSM rekent in '22 op Nederlanders Tusveld en Naberman en haalt ex-wereldkampioen op de piste binnen

OFFICIEEL: DSM rekent in '22 op Nederlanders Tusveld en Naberman en haalt ex-wereldkampioen op de piste binnen
Foto: © photonews

Team DSM vult zijn ploeg voor 2022 aan met enkele renners. Nederlanders Tusveld en Naberman koersen volgend jaar allebei voor het eliteteam. Tusveld deed dat nu al, Naberman wordt overgeheveld vanuit de opleidingsploeg. Met Sam Welsford haalt DSM een volkomen nieuwe kracht in huis.

Martijn Tusveld koerst al vier jaar voor de ploeg die nu de naam DSM draagt en bereikte ook een overeenkomst voor 2022. "Ik heb open gesprekken gevoerd met het team over mijn rol en over hoe we verder kunnen gaan. Persoonlijk wil ik gewoon veel koersen en me ontwikkelen als één van de meer ervaren renners uit de ploeg", aldus Tusveld.

Tim Naberman reed tot dusver voor de opleidingsploeg van DSM en gaat volgend jaar tussen de grote jongens zijn mannetje proberen te staan. "Het is een droom die uitkomt om de volgende stap te zetten. We hebben het plan gemaakt om te focussen op een kapiteinschap, iets waar ik veel plezier uit haal. Mijn doel is om een renner te worden die belangrijk kan zijn op de moeilijke momenten."

Ten slotte is er nog Sam Welsford, die de voorbije jaren zowel op de weg als op de piste reed. Op het WK van 2016, 2017 en 2019 won hij met Australië de ploegenachtervolging, en in dat laatste jaar werd ook de wereldtitel behaald in de scratch. Bij DSM gaat de focus ook meer naar de weg. "Volgend jaar ga ik alles leren over de WorldTour-sprints", kijkt Welsford er naar uit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties