Vernieuwd Astana maakt programma kopmannen bekend: Lutsenko en Moscon komen naar de Omloop

Vernieuwd Astana maakt programma kopmannen bekend: Lutsenko en Moscon komen naar de Omloop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Astana krijgt een vernieuwde look en is rond met het programma voor zijn kopmannen. In de Omloop, traditioneel het begin van het Vlaamse wielerseizoen, mogen we Alexey Lutsenko en Gianni Moscon verwachten als leiders van de Kazachse formatie.

Zowel de kasseiklassiekers als de Ardennenklassiekers worden belangrijk voor Lutsenko. In de voorbereiding daar naartoe zal hij dus ook aan andere wedstrijden in Vlaanderen deelnemen. Onder andere de Omloop Het Nieuwsblad staat op zijn programma.

Dat is ook het geval bij Gianni Moscon, één van de nieuwe gezichten waar Astana veel van verwacht. De Italiaan begint zijn seizoen met deelnames aan de Ronde van de Algarve en de Omloop. Het seizoen van Moscon en Lutsenko loopt min of meer gelijk, met eerst focus op de kasseiklassiekers en Ardennenklassiekers, en vervolgens deelname aan de Tour de France.

Wat dan met Vincenzo Nibali, die eveneens werd aangetrokken? Het kan zijn dat de Haai van Messina aan de Grand Départ verschijnt, maar sowieso rijdt hij zeker de Giro. De kopman van Astana daar zal echter Miguel Ángel López zijn. In de Vuelta is het kopmanschap dan weer weggelegd voor David de la Cruz. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties