Bahrain Victorious doet beroep op renner met verleden in de WorldTour: "De juiste omgeving"

Bahrain Victorious doet beroep op renner met verleden in de WorldTour: "De juiste omgeving"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bahrein Victorious heeft een nieuwe renner binnengehaald, iemand met een verleden in de WorldTour. Zijn periode op het hoogste niveau stopte eind 2022. Nu krijgt Kamil Gradek daar toch opnieuw zijn kans met een overstap naar Bahrein.

De 31-jarige Pool koerste het voorbij jaar voor het Italiaanse Vini Zabù. Die ploeg moet echter stoppen, Gradek was dus nog op zoek naar een oplossing. Bahrein Victorious gooit hem een reddingsboei toe. En niet alleen dat: het geeft hem de kans om weer in de WorldTour actief te worden. Gradek reed bij CCC al op WorldTour-niveau in 2019 en 2020.

"Ik weet dat ik in de juiste omgeving terechtkom en bij één van de beste ploegen van ter wereld", koestert Gradek deze kans. "Vorig jaar was een moeilijk jaar, maar nu heb ik alles wat ik nodig heb om te tonen wat ik kan doen voor een ploeg. Ik kijk vooruit naar het seizoen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van het team en zou dat willen terugbetalen door een goed seizoen te rijden."

Kamil Gradek is dus ook de nieuwe ploegmaat van Dylan Teuns, die aan zijn vierde opeenvolgende seizoen bij Bahrein begint. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties