Wielercarrière van Luxemburger is dan toch al afgelopen: "Wielrennen was een goede school voor het leven"

Wielercarrière van Luxemburger is dan toch al afgelopen: "Wielrennen was een goede school voor het leven"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het einde van een wielercarrière. Na periodes bij BMC, Bora-Hansgrohe en Cofidis neemt Luxemburger Jempy Drucker afscheid van de wielersport. Enigszins noodgedwongen, maar hij haalt zeker heel veel uit zijn ervaringen als wielrenner.

Eind oktober bleek al dat Drucker niet tot een nieuwe overeenkomst gekomen was met Cofidis, zijn ploeg in 2021. Drucker wilde wel nog blijven koersen, maar moest dan nog een nieuwe ploeg vinden voor 2022. Die zoektocht geeft hij nu op: het betekent meteen het einde van zijn carrière.

"Ik had graag geëindigd op een betere manier, met een goed seizoen en een behoorlijke laatste koers", schrijft Drucker in een open brief. "De laatste maanden heb ik gewacht en gehoopt, maar de beslissing lag niet in mijn handen. En nu is er geen andere optie over voor mij: ik moet vaarwel zeggen en mijn wielercarrière beëindigen."

"Ik had graag nog verder gekoerst, maar zal altijd dankbaar zijn voor mijn periode op de fiets en zal de goede herinneringen meenemen. Ik wil iedereen bedanken die ik onderweg ben tegengekomen. Voor de ups en downs die mijn carrière vorm gaven, maar ook voor de emoties, emoties die enkel sport kan creëren! Het wielrennen was een goede school voor het leven", besluit Drucker.

Bij de personen waar hij een dankwoord aan richt uiteraard ook zijn ouders, zijn vrouw en zijn kinderen. Zijn afscheidsbrief afronden doet Drucker op een mooie manier. "Mijn laatste boodschap is voor al de jonge kinderen die dromen van een profcarrière: ga er voor!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties