OFFICIEEL: UAE gunt Argentijn met verleden bij Quick-Step waardig afscheid met tijdelijk contract

OFFICIEEL: UAE gunt Argentijn met verleden bij Quick-Step waardig afscheid met tijdelijk contract
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat er al zat aan te komen is nu ook officieel: UAE heeft een tijdelijk contract veil voor Argentijn Maximiliano Richeze, die voor zijn passage bij de ploeg uit de Emiraten bij Quick-Step reed. Richeze gaat nu weer voor UAE koersen tot na de Giro.

Aan het eind van vorig jaar werd het contract van Richeze bij UAE niet verlengd. De lead-out dreigde gedwongen te zijn om zijn carrière stop te zetten. Daar wordt nu een mouw aangepast, zodat Richeze nog de Giro kan rijden en waardig afscheid kan nemen van het wielrennen. Ook UAE is geholpen, want het kan zo de blessure van Hodeg opvangen. De Colombiaan mist de eerste maanden van 2022.

"Ik ben blij dat ik terug kan komen en de ploeg waar ik al twee geweldige jaren beleefde kan helpen", reageert Richeze. "Ik ben dankbaar dat CEO Mauro Gianetti mij de kans gegeven heeft om terug te keren en om afscheid te nemen van het wielrennen op de manier zoals ik dat wil."

De 38-jarige renner aarzelde niet om op het aanbod van UAE in te gaan. "Het lijkt passend om mijn carrière hier te beëindigen. Het was een gemakkelijke beslissing voor mij om te nemen. Ik kijk er naar uit om opnieuw een rugnummer op te spelden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties