Renner van Quick-Step Alpha Vinyl komt meteen ten val maar kan in principe verder koersen

Renner van Quick-Step Alpha Vinyl komt meteen ten val maar kan in principe verder koersen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ten val komen in je eerste koers: het is net wat elke renner wil vermijden. Bij Quick-Step Alpha Vinyl is Andrea Bagioli daar niet in geslaagd. De Italiaan kwam in aanraking met de grond in de eerste etappe van de Saudi Tour. In principe kan hij de wedstrijd wel verderzetten.

In de finale van de openingsetappe lag een gravelsector van meer dan 7 kilometer. Aangezien het peloton samen was, werd dat wel een chaotische passage. Er ging helaas ook een valpartij mee gepaard en Bagioli was daarbij betrokken.

Zoals te zien is waren er bloedsporen op zijn rechterarm. Bagioli beet echter op de tanden, kroop toch weer op de fiets en kon de etappe nog uitrijden. Zo'n twintig minuten na de winnaar bereikte Bagioli de aankomst in Winter Park.

Kort nadien werd hij onderzocht door de medische staff van Quick-Step Alpha Vinyl. Enkel oppervlakkige verwondingen aan zijn elleboog werden vastgesteld. Bagioli heeft dus groen licht gekregen om de volgende dagen verder te rijden in de Saudi Tour. Wel zullen de artsen van de ploeg hem deze nacht nog monitoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties