🎥 Dylan Groenewegen doet niet echt mee in sprint maar blijft positief: "Nog maar onze eerste poging als lead-out"

🎥 Dylan Groenewegen doet niet echt mee in sprint maar blijft positief: "Nog maar onze eerste poging als lead-out"
Foto: © photonews

Het was enigszins vreemd om Dylan Groenewegen niet op de eerste rijen te zien in de sprint in de openingsetappe van de Saudi Tour, gewonnen door Caleb Ewan. In principe zou Groenewegen toch één van zijn concurrenten moeten zijn, maar het kwam er nog niet helemaal uit.

Het was voor Groenewegen ook pas zijn eerste koersdag bij zijn nieuwe ploeg BikeExchange-Jayco, nadat hij wegging bij Jumbo-Visma. Enige aanpassing zal nodig zijn om gewend te geraken aan de nieuwe teamgenoten en uit te dokteren welke formule voor hen werkt.

De Nederlander pleitte op Twitter dan ook voor geduld en bleef zeker ook positief. "Ja, ik had er meer van verwacht", aldus de twaalfde uit de rituitslag. "Maar het was nog maar onze eerste poging samen als lead-out. Het zijn die kleine details die een groot verschil gaan maken en we blijven daaraan werken! Op naar de volgende!"

Op de site en het YouTube-kanaal van BikeExchange-Jayco staat ook een filmpje over de eerste rit van de Saudi Tour. "We hebben het in de finale niet goed gedaan", klinkt het daar zelfkritisch. Een leerproces, zo wordt het omschreven in de titel. Of om het met Groenewegens woorden te zeggen: op naar de volgende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties