Alpecin-Fenix heeft een wereldkampioen: Jay Vine is de beste op het WK esports, Belg is goed voor een top 5

Alpecin-Fenix heeft een wereldkampioen: Jay Vine is de beste op het WK esports, Belg is goed voor een top 5
Foto: © photonews

Het WK esports heeft opnieuw plaatsgevonden, met Jay Vine van Alpecin-Fenix als grote triomfator. Een toeval is diens wereldtitel zeker niet. Vine kreeg in 2021 net een contract bij Alpecin-Fenix omdat hij de winnaar was van de Zwift Academy.

Het WK esports is een WK virtueel wielrennen, op rollen dus. Op het eerste WK was er niemand opgewassen tegen Jason Osborne, die vorig jaar nog stagiair was bij Quick-Step. Een herhaling van dat scenario leek in de maak, maar het venijn zat in de staart.

De definitieve beslissing viel in de eindsprint, zoals dat wel vaker het geval is bij esports. Jason Osborne viel stil in de laatste meters en zag nog twee Australiërs hem voorbijsteken. Dat waren Jay Vine en Freddy Ovett. Het was Vine die de wereldtitel veroverde.

Ook de Belg Lionel Vujasin begon met ambities aan het WK. Vujasin mag trots terugblikken: hij sleepte een vijfde plaats uit de brand. Bij de vrouwen versloeg de Nederlandse Loes Adegeest titelverdedigster en wegwielrenster Ashleigh Moolman-Pasio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties