Poolse ploeg geeft forfait om vluchtelingen te laten vervoeren in bussen en wagens en verwelkomt Oekraïense renners

Poolse ploeg geeft forfait om vluchtelingen te laten vervoeren in bussen en wagens en verwelkomt Oekraïense renners
Foto: © photonews

Een hart voor Oekraïne en de oorlogsvluchtelingen: dat hebben we allemaal. Een Poolse ploeg laat zich op dat vlak echt van zijn beste kant zien. Het heeft zich uit een wielerwedstrijd teruggetrokken en zet zijn bussen en wagens in als transport voor vluchtelingen.

HRE Mazowsze Serce Polski Team zou van start gaan in de Visit Friesland Elfstedenrace. De volledige ploeg heeft zich echter teruggetrokken uit de eendagskoers. De bussen en de volgwagens van de ploeg zijn naar verschillende plekken in Polen gestuurd, om hiermee vluchtelingen uit Oekraïne te vervoeren die de grens zijn overgestoken. Een prachtig gebaar.

En daar stopt de 'Oekraïne-actie' van HRE Mazowsze niet. Het verwelkomt ook zeven nieuwe renners: allemaal jonge Oekraïners. "We zullen hen voorzien van accomodatie en kansen om hun sportontwikkeling verder te zetten in ons land", klinkt het op sociale media.

Buurland Polen in het bijzonder is al enorm solidair geweest met Oekraïne sinds het begin van de oorlog daar. Bij Mazowsze stappen ze dus volop mee in dat verhaal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties