🎥 📷 Sponsor voorzien voor volgend jaar nu al in zee met Lotto Soudal en dat is te merken aan de Tour-kledij

🎥 📷 Sponsor voorzien voor volgend jaar nu al in zee met Lotto Soudal en dat is te merken aan de Tour-kledij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal kwam met opvallend nieuws twee dagen voor de start van de Tour. De sponsor met wie Lotto al een akkoord sloot voor volgend jaar gaat nu de ploeg al ondersteunen.

Ook de overeenkomst met Soudal is nog lopende: tot het einde van het jaar blijft de ploeg wel Lotto Soudal heten. Desondanks springt ook Dstny nu al op de kar. Dat kwam de Daan De Wever (foto), de CEO van Dstny, uitleggen op de persconferentie twee dagen voor de Grand Départ.

Dat brengt meteen ook met zich mee dat het kleurenpallet dat aan de ploeg verbonden is enigszins verandert. De Wever bezocht de bevoorradingszone in Parijs-Roubaix en heeft ook al veel naar massasprints gekeken. Daarbij viel hem op dat de renners van Lotto door het dragen van rode kledij en helmen soms moeilijk te onderscheiden waren van renners van andere teams.

Daarom zullen vanaf de Tour de France 2022 de helmen van Lotto Soudal grotendeels lichtblauw kleuren, met wel nog een streep rood in het midden. Ook op een mouw van het wedstrijdshirt en op de shorts van de renners zullen lichtblauwe accenten te zien zijn. Qua visibiliteit alvast een grondige verandering die wordt doorgevoerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties