Pechvogels van de dag: Valverde slachtoffer van vluchtmisdrijf, Belgische kampioene breekt sleutelbeen en ribben

Pechvogels van de dag: Valverde slachtoffer van vluchtmisdrijf, Belgische kampioene breekt sleutelbeen en ribben
Foto: © photonews

Ook tijdens de Tour zijn er renners en rensters die zich elders bezighouden. Valverde en de Belgische kampioene zijn na enkele incidenten de pechvogels van de dag.

Alejandro Valverde is samen met twee trainingsmakkers op training in zijn eigen regio in Murcia aangereden door een wagen. De bestuurder van de wagen heeft vluchtmisdrijf gepleegd. Valverde werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn ploeg Movistar meldt dat de ervaren renner geen breuken of andere ernstige verwondingen heeft opgelopen. 

Op La Plagne is kersvers Belgische kampioene Kim de Baat dan weer op hoogtestage met de voorselectie van Plantur-Pura voor de Tour de France. De Baat is als enige in een afdaling ten val gekomen. De kersverse Belgische kampioene heeft haar sleutelbeen en meerdere ribben gebroken.

De Baat zal het voorlopig bij lichte activiteiten houden. Op 7 juli zal ze opnieuw een scan ondergaan. "Ik denk dat ik nu gewoon moet leven met de pijn", reageert De Baat. "We hebben beslist om op hoogtestage te blijven en zachtjes aan weer de training te hervatten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn herstel zo het snelst zal gaan." De vraag is of de winnares van het BK in Middelkerke nog fit kan geraken voor de Tour bij de vrouwen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties