Yves Lampaert gelooft het plan van Jumbo-Visma niet: "Het is een afleidingsmanoeuvre"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Yves Lampaert gelooft het plan van Jumbo-Visma niet: "Het is een afleidingsmanoeuvre"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jumbo-Visma heeft een plan voor de kasseienrit, maar Yves Lampaert gelooft daarin niet. "Het is een afleidingsmanoeuvre", zei hij aan Het Laatste Nieuws.

Voor de kasseienrit zegt Jumbo-Visma dat Wout Van Aert bij kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zal moeten blijven. Van Aert zal dus zijn eigen kans niet mogen gaan. 

"Daar geloof ik niets van", zei Yves Lampaert aan Het Laatste Nieuws. "Ik ben 99% zeker dat ze Van Aert niet zullen terugfluiten als hij kan winnen. Ook al bevinden Roglic en Vingegaard zich op dat moment in een nadelige positie. Van Aert zal volledig zijn ding mogen doen. Ze zullen de andere knechten gebruiken om bij de kopmannen te blijven. Het is een afleidingsmanoeuvre. Volgens mij willen ze iets anders proberen."

De vorige keer dat de Tour de kasseien van Noord-Frankrijk passeerde, reed Lampaert weg met Greg Van Avermaet en John Degenkolb die uiteindelijk won in de spurt. "Er zijn opnieuw mogelijkheden", vindt Lampaert. "Liefst is er een andere winnaar dan toen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties