Australiër van Lotto plots knap tweede op bergachtig terrein: "Niet echt verrast, want al geruime tijd in goede vorm"

Australiër van Lotto plots knap tweede op bergachtig terrein: "Niet echt verrast, want al geruime tijd in goede vorm"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze hebben bij Lotto nog renners die op bergachtig terrein uit de voeten kunnen. Een Australiër demonstreerde dat met een tweede plaats in de slotrit in de Tour de l'Ain.

Op zo'n zwaar parcours met verschillende beklimmingen werd Harry Sweeny niet meteen vooraan verwacht. Sweeny kwam in de finale echter nog terug in de achtergrond en vormde samen met George Bennett het duo van de eerste achtervolgers op ritwinnaar Pedrero.

Helemaal verbaasd over zijn eigen prestatie was Sweeny niet. "Ik ben behoorlijk blij met hoe ik gereden heb. Al ben ik niet echt verrast, want ik ben al geruime tijd in goede vorm. In de eerste twee ritten werkte ik voor de jongens die mikten op het algemeen klassement, maar dat pakte jammer genoeg niet goed uit."

In de derde en laatste etappe gooiden ze het bij Lotto Soudal dus over een andere boeg. "Ik kon voor mijn eigen resultaat gaan en heb die kans met beide handen gegrepen. De warme temperaturen maakten het niet gemakkelijk, maar ik ben dat gewoon van in mijn woonplaats in Nice. Daar is het al een tijdje boven de dertig graden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties