Wielertransfers: Štybar tekent bij nieuw team, Weemaes naar Amerikaans team en Haussler verlengt bij Bahrein

Wielertransfers: Štybar tekent bij nieuw team, Weemaes naar Amerikaans team en Haussler verlengt bij Bahrein
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het einde van het wielerseizoen komt er aan en de teams leggen de laatste hand aan hun selecties voor volgend jaar.

Zdeněk Štybar tekent bij BikeExchange-Jayco

Zdeněk Štybar (36) heeft een nieuwe ploeg gevonden voor volgend jaar. Na twaalf jaar verlaat hij Quick-Step Alpha Vinyl. Het gerucht ging al een tijd in de lucht, nu heeft de Tsjech ook effectief getekend bij de Australische ploeg voor één jaar. 

Štybar zal vooral de jongere generatie begeleiden en optreden als wegkapitein onderweg. De Australische ploeg gelooft dat ze met Štybar de perfecte match hebben gevonden.

Sasha Weemaes naar Human Powered Health

Ook de transfer van Sashsa Weemaes (24) van Sport Vlaanderen - Baloise naar het Amerikaanse Human Powered Health ging al een tijdje in de lucht. De 24-jarige sprinter tekent er voor twee jaar.  Weemaes werd dit jaar onder meer vierde op het BK en in de Elfstedenronde. De Amerikaanse ploeg kondigde ook de komst van de Poolse sprinter Stanisław Aniołkowski (25) aan. Hij komt over van Bingoal Pauwels Sauces WB.

Heinrich Haussler (38) doet nog een jaartje door bij Bahrein-Victorious

De Australiër Heinrich Haussler (38) begint volgend jaar aan zijn twintigste profjaar. Hij rijdt zondag eerst nog het wereldkampioenschap in zijn thuisland. De Australiër won in al 2005 een rit in de Vuelta en in 2009 een rit in de Tour. Zijn laatste overwinning dateert wel al van 2015, toen hij Australisch kampioen op de weg werd. Haussler reed vorige winter ook elf crossen, dus misschien zien we hem deze winter ook nog in het veld in België. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties