BikeExchange-Jayco ziet trouwe luitenant na negen jaar dan toch andere oorden opzoeken

BikeExchange-Jayco ziet trouwe luitenant na negen jaar dan toch andere oorden opzoeken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bike Exchange-Jayco gaat verder zonder een renner waar het de voorbije negen jaar steevast op kon rekenen. De renner in kwestie heeft zijn vertrek zelf bekendgemaakt.

Vanuit de ploeg is er nog geen officiële communicatie, maar Damien Howson heeft op sociale media gemeld dat er een einde komt aan zijn periode bij BikeExchange-Jayco. Howson is een 30-jarige Australiër die in 2013 voor de ploeg begon te koersen, toen die nog Orica-GreenEdge heette.

Datzelfde jaar werd hij wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Bij de profs won Howson de Herald Sun Tour, Ronde van Tsjechië en Ronde van Hongarije. Die latste rittenkoers zette hij dit seizoen nog op zijn palmares, maar nu scheiddn dus de wegen van hem en BikeExchange.

"Het tussenseizoen is gearriveerd en daarmee komt ook een einde aan mijn negen jaar bij BikeExchange-Jayco. Het is een ongelooflijke reis geweest, met zo veel geweldige herinneringen", schrijft Howson op Twitter. "Ik heb het geluk gehad om veel vriendschappen op te bouwen voor de rest van mijn leven. Ik zie jullie op de weg in 2023." Bij welke ploeg dat zal zijn, is nog niet bekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties