Soudal Quick-Step bevestigt welke renners wereldkampioen Evenepoel bijstaan in San Juan: "Alto Colorado beslissend"

Soudal Quick-Step bevestigt welke renners wereldkampioen Evenepoel bijstaan in San Juan: "Alto Colorado beslissend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is geen geheim dat wereldkampioen Remco Evenepoel zijn seizoen in de Ronde van San Juan begint. Soudal Quick-Step heeft de selectie voor die wedstrijd officieel aangekondigd.

Met daarbij dus de naam van Remco Evenepoel en ook die van vijf ploegmaats. Vier van hen zijn hem al zeer goed bekend: Pieter Serry, Yves Lampaert, lead-out Michael Mørkøv en sprinter Fabio Jakobsen. Jan Hirt, aangetrokken om Evenepoel te ondersteunen bergop, maakt zijn debuut voor Soudal Quick-Step.

"We zijn blij om terug te zijn in het mooie Argentinië", zegt ploegleider Davide Bramati. "Remco heeft hier de vorige keer gewonnen en nu keert hij terug als wereldkampioen, voor de start van een seizoen dat ons hopelijk vele schitterende momenten zal bezorgen."

Een ritzege met Jakobsen is een doel op het vlakke en uiteraard gaat Evenepoel voor een tweede eindzege in de Ronde van San Juan. "Zonder een individuele tijdrit op het programma zal de Alto Colorado beslissend zijn voor het klassement", weet Bramati. "We zullen zien hoe de dingen verlopen in die rit en wat we kunnen doen." Evenepoel is overigens al een eerste keer gaan trainen op Argentijnse bodem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties