📷 Na de zware val in de Ster van Bessèges: Dylan Teuns gehecht aan kin, renner van Alpecin-Deceuninck is de redder van dienst

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
📷 Na de zware val in de Ster van Bessèges: Dylan Teuns gehecht aan kin, renner van Alpecin-Deceuninck is de redder van dienst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dylan Teuns was een van de betrokkenen bij de massale valpartij in de Ster van Bessèges. De rit moest door die val geneutraliseerd worden.

In de 2e rit van de Ster van Bessèges was er op zo'n 20 km van de finish aan een brugje een massale valpartij. De chaos was enorm en de koersdirectie besliste om de rest van de rit te neutraliseren. De veiligheid kon niet meer gegarandeerd worden. 

Een van de vele slachtoffers was Dylan Teuns. Aan Het Nieuwsblad vertelde hij dat hij met zijn kin vol tegen de betonnen duiker van die brug was gevlogen. Hij moest gehecht worden. Zo liet zijn ploeg Israël-Premier Tech weten. Teuns zal overigens in de volgende rit starten. 

Ook vond Teuns dat het er echt over was. Op zo'n 7 km van de streep, tijdens de neutralisatie, moest het peloton nog door een dorp. De weg was daar een auto breed en de baan was daar met ijzeren relingen afgezet. 

Een van de opvallendste slachtoffers was Valentin Ferron (TotalEnergies). Hij hing aan de rand van de brug en moest zich met beide handen vasthouden. Op beelden was te zien dat Axel Laurence (Alpecin-Deceuninck) Ferron uit de nood hielp en hem uit zijn hachelijke situatie hielp. Ferron hield er enkel wat lichte oppervlakkige verwondingen aan over. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties