Naast zijn zeges imponeert Arnaud De Lie ook met enorme versnelling die hem van ene naar andere waaier brengt

Naast zijn zeges imponeert Arnaud De Lie ook met enorme versnelling die hem van ene naar andere waaier brengt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Arnaud De Lie imponeert al vroeg op het jaar op verschillende manieren. Zijn versnelling op de tweede dag van de Ster van Bessèges sprak boekdelen.

De Ster van Bessèges was al op een ideale manier begonnen voor Arnaud De Lie: de 20-jarige Belg spurtte in Bellegard naar winst en vloerde daar onder meer Mads Pedersen en Benoît Cosnefroy. Door die overwinning mocht De Lie in de tweede etappe dus de leiderstrui aantrekken.

Die rit bleek wel een uitdaging, zeker wanneer er waaiers getrokken werden. Dé kans ook voor De Lie om te tonen dat hij zo veel meer is dan enkel een sprinter. Op het onderstaande filmpje van internetbeelden is te zien (ondanks de kwaliteit van de beelden) hoe De Lie uitpakt met een enorme versnelling, waarmee hij schijnbaar met gemak van de ene waaier naar de andere knalt.

Uiteindelijk deed het er allemaal wel niet toe, want de etappe werd geneutraliseerd na de chaos door een massale valpartij op een brug. Het betekent ook dat De Lie weer als leider zal beginnen aan de derde etappe. Misschien nog eens uitpakken met een nummertje op één of andere manier. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties